Bērnības garša 🙂 Cepumu kūka, kas pagatavojama nepilnas pusstundas laikā un garšo TĀ, ka vienkārši mēli var norīt!
Sastāvdaļas – 1kg biezpiena (izmantoju vājpiena, ne pārāk graudainu), 500ml saldā krējuma, 200g cukura, 3 paciņas Selgas cepumu (izmantoju šokolādes), 200g cukura, marmelāde (pēc vēlmēm, es izmantoju ~250g) un dekorēšanai kādas svaigas ogas vai kā manā šajā konkrētajā variantā – m&m konfektītes 🙂
Pagatavošana – biezpienu sajauc ar cukuru, tajā iemaisa gabaliņos sagriezto marmelādi. Putukrējumu sakuļ, pievieno biezpiena masai, visu kārtīgi samaisa. Veido kūku! Konkrēti šajā receptē veidoju 3×4 cepumu taisnstūri, pārklāju ar biezpiena masu, tad atkal cepumus, atkal biezpienu. Man sanāca 4 cepumu kārtas. Biezpienu klāj ari augšējā kārtā. Dekorē ar izvēlētajiem dekoriem un liek ledusskapī VISMAZ uz 12 stundām, bet ideāli, ja pat vairāk! Cepumiem ir jāsasūcas un jākļūst mīkstiem, tādēļ arī biezpiena masu nedrīkst žēlot 🙂 Marmelādei ir “jāpakūst”.
Bauda! Lai gardi! 😉
Izskatās gārdi! 🙂
PatīkPatīk