Viegli pagatavojama ĀBOLU un KVINOJAS kraukšķkūka!

1D37BAE5-A35F-4E34-9311-67257216119A

Fantastiski garšīga, nedaudz atšķirīga ābolkūkas recepte. Kraukšķīgam, ļoti aromātiskam un sulīgam desertam, kas vienaldzīgu neatstās! 🙂 Pamatā izmantoju kvinoju, recepte piemērota vegāniem un visiem veselīga dzīvesveida piekritējiem! 

Recepte paredzēta standarta (25cm/diametrs) apaļajai kūkas veidnei, ~8-10 porcijām

Sastāvdaļas – ~8 vidēji lieli āboli, nomizoti, sagriezti šķēlītēs, kokosriekstu cukurs pēc garšas, 3-4 tējkarotes malts kanēlis, 1/2 krūze (izmantoju standarta 250ml krūzi) kokosriekstu eļļas (izmantoju kokosriekstu eļļu ar garšu un aromātu, ja kokosrieksti neiet pie sirds, var izmantot arī to, kam aromāta nav vai kādu citu eļļu), 2 tējkarotes kukurūzas cietes, 1/2 krūze auzu milti, 1,2 krūzes kvinojas (izmantoju trīskrāsu kvinoju, jo skaisti izskatās), 4 tējkarotes svaigas citronu sulas, kokosriekstu čipsi dekorēšanai.

Pagatavošana – vienā bļodā sajauc sagrieztos ābolus ar citronu sulu, kukurūzas cieti, kanēli (1-2 tējkarotes, atkarībā no tā, cik izteiktu kanēļa garšu vēlas, es liku daudz, jo man garšo āboli + kanēlis), ~2 ēdamkarotes kokosriekstu cukura. Visu samaisa.

Otrā bļodā gatavo drumstalas – sajauc kvinoju ar 1-2 tējkarotēm kanēļa, auzu miltiem un ~8-10 ēdamkarotēm kokosriekstu cukura. Te jāskatās pēc garšas – cik saldas drumstalas vēlies. Visam pievieno kokosriekstu eļļu un sajauc.

Kūkas veidnē liek ābolus, pa virsu drumstalu masu. Veidni pārklāj ar foliju un cep cepeškrāsnī 180 grādos ~30 minūtes, tad foliju noņem un pacep vēl ~15 minūtes, lai drumstalas paliek nedaudz zeltainas un cietākas. Ņem ārā. Kūkai nedaudz padziestot drumstalas sacietēs. Pārkaisa ar kokosriekstu čipsiem. Vislabāk garšo nedaudz atdzisusi, var baudīt kopā, piemēram, ar saldējumu!

Ņem vērā – šī kūka nebūs kā kūka tradicionālā izpratnē, vairāk – kā sacepums. 🙂 Bet aromāts un garša ir vienkārši burvīga – noteikti iesaku izmēģināt!

Visas sastāvdaļas (izņemto ābolus) atradu mājīgajā dabīgo un eko preču veikaliņā “Lavandas” Rīgā, Elizabetes ielā 25 un www.lavandas.lv!


Komentēt