Vienkāršas, sastāvdaļas, ļoti ātri pagatavojama. Garšos gan lieliem, gan maziem. Jā, arī tiem, kas ne pārāk mīl burkānus, jo to garša kūkā nav ļoti izteikta!
Sastāvdaļas – kūkai – 1,5 glāzes rīvētu burkānu (vēlams smalki), 3/4 glāzes cukura, 0,5 glāzes eļļas, 1 glāze verdoša ūdens, 1 2/3 glāzes miltu, tējkarote kanēļa, 1,5 tējkarotes cepamā pulvera, nedaudz sāls, sauja rozīņu. Krēmam – bundža kokosriekstu piena, cukurs un vaniļa. Dekorēšanai – smalcināti valrieksti.
Pagatavošana – burkānus, cukuru un eļļu samaisa kopā ar verdošo ūdeni. Masā iesijā miltus un cepamo pulveri. Visu samaisa, pievieno kanēli, rozīnes, šķipsnu sāls. Kārtīgi samaisa. Masu lej ietaukotā kūkas veidnē, liek cepeškrāsnī uz 200 grādiem. Cep apmēram 50 minūtes. Krēmu pagatavo vienkārši – kokosriekstu piena bundžu uz nakti atstāj ledusskapī, tad, to mierīgi atverot, virspusē būs nostājies krēms. To atdala no piena. Liek bļodā un saputo kopā ar cukuru un vaniļu pēc garšas! Iegūto krēmu klāj uz padzisušas kūkas, dekorē ar smalcinātiem valriekstiem. Pasniedz nekavējoties!
Piebilde – ja garšo, kūkai var pievienot arī riekstus, piemēram, tos pašus valriekstus. Ja nevēlas kokosriekstu krēmu, var izmantot arī putukrējumu!