Vienkāršā BURKĀNU KŪKA!

burkanu-kuka3

Burkāns ir viens universāls dārzenis! Šoreiz – vienkāršas un fiksas kūkas recepte no burkāniem! Ir garšīga – izmēģini! 

Sastāvdaļas – 6 vidēji burkāni, 4-5 ēdamkarotes miltu, 4 ēdamkarotes cukura, 5 olas,. 2 ēdamkarotes augu eļļas, 1,5 ēdamkarotes cepamā pulvera, valrieksti, sāls. Rotāšanai – krēmsiers un cukurs.

Pagatavošana – burkānus sarīvē uz rīves vai sablendē (atkarīgs no tā, cik ļoti tos gribi just kūkā). Burkāniem pievieno miltus, olas, cukuru, eļļu, sadrupinātus valriekstus – pēc garšas. Arī cepamo pulveri un šķipsnu sāls. Visu sajauc. Liek ietaukotā cepamajā formā un cep 180 grādos ~ stundu. Kūkai jābūt zeltainai no ārpuses, bet jāskatās, lai nepaliek par sausu un nepiedeg!

Kūku var pasniegt siltu ar saldējumu. Var atdzesēt un rotāt ar krēmsiera glazūru (krēmsiers + cukurs pēc garšas), valriekstiem un pat dekoratīviem burkāniņiem, ko veido no šķēlītēs gareni sagriezta burkāna un pētersīļu astītēm!

Lai gardi! 😉


Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s