Burkāns ir viens universāls dārzenis! Šoreiz – vienkāršas un fiksas kūkas recepte no burkāniem! Ir garšīga – izmēģini!
Sastāvdaļas – 6 vidēji burkāni, 4-5 ēdamkarotes miltu, 4 ēdamkarotes cukura, 5 olas,. 2 ēdamkarotes augu eļļas, 1,5 ēdamkarotes cepamā pulvera, valrieksti, sāls. Rotāšanai – krēmsiers un cukurs.
Pagatavošana – burkānus sarīvē uz rīves vai sablendē (atkarīgs no tā, cik ļoti tos gribi just kūkā). Burkāniem pievieno miltus, olas, cukuru, eļļu, sadrupinātus valriekstus – pēc garšas. Arī cepamo pulveri un šķipsnu sāls. Visu sajauc. Liek ietaukotā cepamajā formā un cep 180 grādos ~ stundu. Kūkai jābūt zeltainai no ārpuses, bet jāskatās, lai nepaliek par sausu un nepiedeg!
Kūku var pasniegt siltu ar saldējumu. Var atdzesēt un rotāt ar krēmsiera glazūru (krēmsiers + cukurs pēc garšas), valriekstiem un pat dekoratīviem burkāniņiem, ko veido no šķēlītēs gareni sagriezta burkāna un pētersīļu astītēm!
Lai gardi! 😉