Garšīgs, ātri pagatavojams, ļoti latvisks un dažāds – atkarībā no tā, kādu garšas niansi izvēlies! Tāds ir ātri pagatavojamais rupjmaizes kārtojums – tieši tik vienkāršs, lai nebūtu nekādu atrunu to pagatavot! 🙂
Sastāvdaļas – garšīga rupjmaize (es izvēlos “Lāču” vai “Liepkalnu” rupjmaizi), saldais krējums, ievārījums pēc izvēles (klasiski – dzērveņu, bet ļoti gardi ir arī ar brūkleņu vai ķiršu ievārījumu), cukurs, vaniļas cukurs.
Pagatavošana – rupjmaizi sarīvē uz rupjas rīves (bez garozām, protams), sakuļ saldo krējumu ar cukuru un nedaudz vaniļas cukura, ievārījumu, ja tas pabiezs, pašķaida nedaudz ar siltu novārītu ūdeni, lai šķidrāks. Glāzē kārtās kārto rupjmaizi, ievārījumu, saldo krējumu. Liek visu ledusskapī ievilkties. Rotā ar kādu ogu un ceļ galdā!
Lai gardi! 😉