ĀTRĀ un garšīgā ĀBOLU-BIEZPIENA plātsmaize!

abolu-biezpienmaize

Vēl viena garda ābolu laika deserta versija! Fiksi pagatavojama un vienkārša plātsmaize, kas garšos gan lieliem, gan maziem – izbaudi! 

Sastāvdaļas – mīklai: 2 glāzes miltu (var arī pilngraudu), 2 glāzes kefīra, 1 glāze cukura (var arī mazāk – pēc garšas), 2 olas, tējkarote cepamā pulvera. Virsai:  āboli, biezpiens (es izmantoju vājpiena un tādu, kas nav ļoti graudains), krējums un cukurs.

Pagatavošana – mīklu pagatavo bļodā sajaucot miltus ar kefīru, cukuru, olām, cepamo pulveri. Visu sajauc viendabīgā masā, kas pēc konsistences būs kā pankūku mīkla. Mīklu lej ar cepamo papīru izklātā cepešpannā. Virsū kārto šķēlēs sagrieztus ābolus – es lieku diezgan daudz, lai garša ir izteikta. Liek cepeškrāsnī uz 180 grādiem, cep, kamēr mīkla jau nedaudz savilkusies (~15-20 minūtes). Pa to laiku sajauc biezpienu ar krējumu un cukuru – pēc garšas. Ir gardi, protams, ja masa ir pasalda! 🙂 Masai jābūt viendabīgai, vairāk šķidrai nekā biezai – lai labi var izlīdzināt pa plātsmaizes virsmu! Masai jābūt tik, lai noklātu visu plātsmaizi, ābolus uz tās! Izņem plātsmaizi no krāsns un uzklāj virsū biezpiena masu! Liek atpakaļ, cep vēl apmēram 20-30 minūtes. Tad ņem ārā, atdzesē un bauda!

Piebilde – biezpienu pēc vēlēšanās var papildināt, piemēram, ar rozīnēm!

Attēlam ir tikai ilustratīvs raksturs!


Viena doma par “ĀTRĀ un garšīgā ĀBOLU-BIEZPIENA plātsmaize!

  1. Noteikti neisaku izmantot pamatnes mīklas receptē kefīru. Rezultātā mīkla uzpūtās un bija kā gumija. Personīgi garšīgāk būs ar parasto smilšu mīklu.

    Patīk

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s