Ķirbis ir viena liela, forša un garšīga oga 🙂 ! Man vislabāk tas garšo dažādos desertos, lūk viens no maniem atklājumiem – fiksā ķirbju kūka! Bez miltiem, bez sviesta, bet sanāk ļoti gardi un garšos arī tiem, kam ķirbji ne sevišķi iet pie sirds 🙂
Sastāvdaļas – ~1kg ķirbja mīkstuma, 3-4 vidēji (saldi) āboli, 1 bundža iebiezinātā piena ar cukuru, 3 olas, ~200g mannā, cepamais pulveris, vaniļas cukurs, malts kanēlis.
Pagatavošana – ķirbja mīkstumu sablendē kopā ar iebiezināto pienu, pievieno sarīvētus ābolus, olas, mannā, tējkaroti cepamā pulvera, nedaudz vaniļas cukura (~ tējkaroti, bet vadies pēc garšas), kanēli (~ 2 tējkarotes, bet vadies pēc garšas), visu samaisa. Ņem apaļo kūku formu, ietauko un lej masu tajā. Cep 180 grādos aptuveni stundu, līdz kūka gatava!
Piebilde – kūka lieliski garšo silta kopā ar saldējumu! Taču – to var baudīt arī pilnībā atdzisušu.
Bildē redzamajai ir gan pamatkārta gan glazūra, tas no citas receptes?
PatīkPatīk
Bildei ir ilustratīva nozīme, tā ņemta no bilžu bankas!
PatīkPatīk
Vai ķirbis pirms tam jānovāra? Kā sablenderē “zaļu” ķirbi?
PatīkPatīk
Baiba! Jā, tieši tā, jāsablendē ir “zaļš” ķirbis – kopā ar iebiezināto pienu to izdarīt ir vienkārši!
PatīkPatīk
Vai iebiezinātais piens ir ar cukuru vai bez cukura?
PatīkPatīk
Paldies par jautājumu! Jā, iebiezinātais piens ar cukuru! 🙂
PatīkPatīk