Ātrā ĶIRBJU un ĀBOLU kūka ar iebiezināto pienu!

Pumpkin cheesecake with caramel icing on brown background

Ķirbis ir viena liela, forša un garšīga oga 🙂 ! Man vislabāk tas garšo dažādos desertos, lūk viens no maniem atklājumiem – fiksā ķirbju kūka! Bez miltiem, bez sviesta, bet sanāk ļoti gardi un garšos arī tiem, kam ķirbji ne sevišķi iet pie sirds 🙂 

Sastāvdaļas – ~1kg ķirbja mīkstuma, 3-4 vidēji (saldi) āboli, 1 bundža iebiezinātā piena ar cukuru, 3 olas, ~200g mannā, cepamais pulveris, vaniļas cukurs, malts kanēlis.

Pagatavošana – ķirbja mīkstumu sablendē kopā ar iebiezināto pienu, pievieno sarīvētus ābolus, olas, mannā, tējkaroti cepamā pulvera, nedaudz vaniļas cukura (~ tējkaroti, bet vadies pēc garšas), kanēli (~ 2 tējkarotes, bet vadies pēc garšas), visu samaisa. Ņem apaļo kūku formu, ietauko un lej masu tajā. Cep 180 grādos aptuveni stundu, līdz kūka gatava!

Piebilde – kūka lieliski garšo silta kopā ar saldējumu! Taču – to var baudīt arī pilnībā atdzisušu.


6 domas par “Ātrā ĶIRBJU un ĀBOLU kūka ar iebiezināto pienu!

    1. Baiba! Jā, tieši tā, jāsablendē ir “zaļš” ķirbis – kopā ar iebiezināto pienu to izdarīt ir vienkārši!

      Patīk

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s