Vieglā RABARBERU kūka bez miltiem un sviesta – ātra, vienkārša un GARŠĪGA recepte

rabarberu kuka

Rabarberu laiks turpinās! Un saka, ka tie vislabākie ir tieši līdz Līgo svētkiem – tādēļ, kas gan var būt labāks par garšīgu rabarberu kūku, ko likt uz galda Saulgriežos? Lūk, mana recepte, kas ir vienkārša, ļoti ātri pagatavojama, bet rezultāts garšo visiem. par vieglo to saucu, jo netiek pievienoti milti, arī sviests nē, bet ja gribi maksimāli vieglo variantu, tad liec vājpiena biezpienu un dozē cukuru!

Sastāvdaļas – 3 paciņas biezpiena (vājpiena vai pilnpiena – pēc izvēles), 4-5 vidēji rabarberi, 4 olas, 3-4 tējkarotes mannā, 2 tējkarotes vanilīna cukura, 1,5 tējkarotes cepamā pulvera, cukurs – pēc garšas.

Pagatavošana – biezpienu liek bļodā, pievieno olas dzeltenumus, baltumus atdala atsevišķi. Biezpienam un olu dzeltenumiem pievieno vaniļas cukuru un cepamo pulveri, visu sajauc. Atsevišķā bļodā sagriež nomizotus rabarberus vidējos gabaliņos, pievieno tiem cukuru (daudzums – pēc izvēles, man patīk, ja rabarberu gabaliņi ir riktīgi apcukuroti), samaisa. Rabarberus liek klāt biezpiena masai, pievieno mannā, visu samaisa. Pagaršo – ja šķiet, ka vajag vēl saldumu, pievieno vēl cukuru. Atsevišķi saputo olas baltumu stingrās putās. Iecilā kūkas masā, visu sajauc, pārbauda saldumu. Lej veidnē un liek cepties 200 grādu temperatūrā aptuveni 45-50 minūtes!

Pasniedz siltu kopā ar saldējumu vai atdzesētu – vienu pašu, ar vaniļas mērci, kādu ievārījumu, ogām… Izvēle neierobežota 🙂


8 domas par “Vieglā RABARBERU kūka bez miltiem un sviesta – ātra, vienkārša un GARŠĪGA recepte

  1. Cik gramu biezpiena ir tajaa Juusu pacinjaa?Man te,piemeeram ir pieejams tikai Jaunpils biezpiens,kuraa ir 275 g.Arii videeja lieluma rabarberi ir visai nosaciits jeedziens.Recepte ir nepreciiza.Zheel,izteereeju tikai laiku un produktus.

    Patīk

  2. Man līdzīgi – pēc garšas laba, bet šķidra, kaut arī ieliku nevis 4 tējkarotes mannas, bet gan ‘4 ēdamkarotes. Laikam tomēr kūka bez miltiem nav kūka.

    Patīk

    1. Šis ir klasiskais biezpiena sacepums, tikai ar pievienotiem rabarberiem. Tas ir baudāms atdzesēts un tad viņā arī iekšā vairs nav putra, jo sacepums ir sastindzis. Man sanāca ļoooti garšīgi! Paldies autorei par recepti

      Patīk

  3. I often visit your blog and have noticed that you don’t
    update it often. More frequent updates will give your website higher
    rank & authority in google. I know that writing content takes
    a lot of time, but you can always help yourself with
    miftolo’s tools which will shorten the time of creating an article to a couple of seconds.

    Patīk

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s