Sejas ādas kopšana MĀJĀS – pareizie soļi un knifi LABĀKAM rezultātam

Young woman with cosmetic  cream on a clean fresh face

Skaista sejas āda, kas neprasa lielu uzmanību un ir tāda dabas dota, ir vien retajām. Pārējām – lai sejas āda izskatītos un justos labi, kā arī būtu veselīga – ir nepieciešama rūpīga tās kopšana. Un ļoti būtiski – lai sejas āda tiktu kopta pareizi, izvēloties atbilstošus līdzekļus, turklāt, lietojot tos paredzētā secībā. Šoreiz Narrativeofbeauty.lv sadarbībā ar zīmolu Mary Cohr piedāvā tev izsmeļošu ceļvedi sejas ādas kopšanā mājas apstākļos!

Mary Cohr sejas ādas kopšanas trenere Elīna Džeriņa stāsta un demonstrē pareizas sejas ādas kopšanas soļus, kas veicami mājas apstākļos, kā arī – dalās interesantās atklāsmēs un knios, kas ļaus sasniegt vēl labāku rezultātu! Modeles lomā – aktrise Agnese Zeltiņa!

1.solis – acu dekoratīvās kosmētikas noņemšana, izmantojot šim nolūkam paredzētu līdzekli. Šajā gadījumā – Mary Cohr Eye Clean. Kādēļ tas ir būtiski? Jo acu zona ir ļoti maiga un jutīga – to jāattīra tikai ar tam piemērotiem līdzekļiem, pretējā gadījumā tu riskē kairināt acis un ādu ap tām, kā arī pārlieku to sausināt vai citādi nelabvēlīgi ietekmēt. Noderīgi – Elīna Džeriņa stāsta, kā pareizi noņemt acu kosmētiku – apakšējie plakstiņi jāattīra virzienā uz iekšu, augšējie – uz āru!

32_0

2.solis – attīrošais pieniņš, piemēram, Mary Cohr Soothing Cleansing Milk, kas attīra visu sejas ādu. Jo sevišķi svarīgi tas ir vakarā, pēc dienas darbiem, jo uz ādas ir sakrājušies netīrumi un putekļi. Ādai jāļauj atpūsties un relaksēties. Noderīgi – pieniņu nevajag censties rūpīgi iemasēt sejas ādā, jo tas patiesībā ir diezgan abrazīvs, tas jāuzklāj maigi, nedaudz jāpatur un tad jānotīra ar samitrinātu dvielīti (nevis zem tekošas ūdens strūklas no krāna!)!

Lait-Démaquillant-Douceur-200

3.solis – pīlings, šajā gadījumā Mary Cohr Lily Essences Mild Exfoliator maigas iedarbības enzīmu pīlings. To lieto reizi nedēļā, lai attīrītu ādu dziļi un efektīvi.

doux_foliant_lys

Mana pieredze – ļoti neparasts pīlings, kas it nemaz nav abrazīvs (nevienas pašas abrazīvās daļiņas)! Pēc konsistences tas ir ļoti biezs, sākumā pat grūti klājas uz sejas ādas, bet, sākot to iemasēt, tas kļūst eļļains un ļoti  patīkami smaržo pēc ziediem un vasaras. Tas it nemaz nekairina ādu, taču tajā pašā laikā jūtami attīra – āda paliek ļoti maiga, gluda un veselīgi rožainā tonī. Bet – bez apsārtuma, kā tas nereti ir, lietojot citus pīlingus vai sejas skrubjus. Izmēģinot šo produktu vairākas reizes, secinu, ka to varu ierindot pie saviem favorītiem – ādai tas patīk, man savukārt patīk rezultāts – tīra, maiga un veselīga sejas āda!

4.solis – sejas maska, piemēram, Mary Cohr Ice Lift Mask, kuras sastāvā ir augļskābes. Tās balina sejas ādu, padara tās toni vienmērīgāku. Maska arī izlīdzina krunciņas un aktivizē šūnu atjaunošanās procesus.

masq20ice20lift_blanc

Mana pieredze – maska lieliski darbojas komplektā ar enzīmu pīlingu. Tā ir pilnīgi caurspīdīga, vieglas konsistences ar patīkamu smaržu. Uzklājot uz sejas, šķiet pat nedaudz eļļaina. Patīkami ir tas, ka masku uz sejas nejūt – tā nededzina, negrauž, nekņudina. Ar to tiešām iespējams vienkārši atlaisties dīvānā uz norādītajām 10 minūtēm un vienkārši relaksēties! Rezultāts? Vienmērīgāks ādas tonis – tas manāms uzreiz. Tā kā man ir aktuāla pigmenta plankumu problēma, kas parādījušies uz pieres tagad, kad saulītes ārā vairāk, tad šīs maskas balinošo efektu vērtēju ļoti pozitīvi. Jā, āda ir arī gludāka un tāda kā stingrāka pēc maskas lietošanas. Katrā ziņā – efekts ir jūtams!

5.solis – ādas tonizēšana ar toniku, kas atjauno ādas PH līmeni, piemēram, Mary Cohr Soothing Toning Lotion. Interesanti – tonika lietošanu nekad nevajag izlaist! Izrādās, ka tieši toniks ir tas, kas atbild par tālāko līdzekļu pietiekami dziļu un efektīvu iedarbību! Turklāt – tas jāuzklāj un obligāti arī jānosusina, lai netraucētu uzsūkties tālākiem līdzekļiem, piemēram, serumam vai sejas krēmam.

soothingcleansingmilk11

6.solis – seruma uzklāšana, šajā gadījumā Mary Cohr Hydrosmose Cellular Moisturisation Serum, kas ir īpaši dziļi, šūnu līmenī, ādu mitrinošs produkts.

hydrosmose_serum

Mana pieredze – viegls un ļoti mitrinošs sejas ādas serums. Tas viegli klājas, labi izlīdzinās pa ādu, jo ir ļoti vieglas konsistences. Mitrinošais efekts jūtams uzreiz – manā gadījumā pat neprasījās pēc sejas krēma, āda bija pietiekami mitrināta. Šim serumam ir svaiga smarža, ko jūtu vēl brīdi pēc uzklāšanas. Ādai serums patika, sevišķi, lietojot to uz nakti – no rīta āda izskatās maiga, mitrināta un atpūtusies. Pēc vairāku dienu lietošanas, tā izskatās arī manāmi gludāka.

7.solis – acu krēma uzklāšana, piemēram, Mary Cohr Eye Fresh, kas iedarbojas relaksējoši, mazina tumšos lokus, noguruma pazīmes, maisiņus zem acīm, arī mitrina un izlīdzina ādu ap acīm. Noderīgi – tāpat kā noņemot acu kosmētiku, arī uzklājot acu krēmu, ir būtiski ievērot pareizo virzienu – apakšējiem plakstiņiem krēms jāklāj virzienā uz iekšu, augšējiem – uz āru!

eye-fresh

Mana pieredze – šis noteikti ir viens no maniem iecienītākajiem acu krēmiem, jo tas ir želejveida, ir maigs, viegli klājas un ātri iesūcas ādā. Man ļoti nepatīk trekni un smagi acu krēmi, kurus uzklājot uz ādas, vēl ilgi jūt. Dodu priekšroku šādiem – viegliem un atsvaidzinošiem krēmiem/želejām. Tieši atsvaidzinošais un pat nedaudz atvēsinošais efekts ir vispatīkamākais, sevišķi, lietojot acu krēmu no rīta. Tas tiešām atver acis! Tas arī efektīvi noņem pietūkumu, kas reizēm no rīta ir manāms. Tā kā man nav maisiņu un sevišķu grumbiņu acu zonā, tad par to likvidēšanu grūti spriest, taču kopumā šis ir ļoti labs acu krēms, kas der dažādiem vecumiem.

8.solis – sejas krēma uzklāšana, piemēram, Mary Cohr Pure Environment, kura pamatā ir 100% dabīgas izejvielas. Tas apgādā ādas šūnas ar skābekli, padarot ādu veselīgu un mirdzošu. Tas aizsargā, mitrina un atjauno ādas šūnas. Interesanti – reizēm sievietēm rodas jautājums – ja es jau esmu lietojusi serumu, vai man tiešām nepieciešams arī sejas krēms? Elīna Džeriņa stāsta – krēma galvenais uzdevums ir pasargāt ādu no kaitīgās ārējās vides ietekmes. Tas gan papildina seruma iedarbību, gan noslēdz to. Tādēļ krēma lietošana ir būtisks solis sejas ādas kopšanā.

purenvironnement_ouvert_ssbouchon

Mana pieredze – viegls un patīkams sejas krēms, sevišķi tagad – pavasara un vasaras sezonā, kad neko smagu uz sejas ādas negribās. Novērtēju to, ka krēms ir gatavots no 100% dabīgām izejvielām. Šobrīd esmu īpašā savas dzīves posmā – gaidu bērniņu – tādēļ ļoti pievēršu uzmanību kosmētikas sastāvam, ko lietoju. Kosmētika no dabīgām izejvielām, protams, ir tā, kurai dodu priekšroku. Man šis sejas krēms visvairāk patika ar to, ka tas nav smags, nav agresīvs. Tas ir ļoti viegls, ātri iesūcas, ar maigu, neitrālu smaržu. Tas mitrina sejas ādu, uzlabo tās toni. Āda jūtas labi, izskatās dabīgi skaista. Un tas taču ir pats galvenais, vai ne?

Un visbeidzot – 9 noslēdzošais solis – ādas pasargāšana no saules stariem. Šajā gadījumā Mary Cohr Ingenious Cream, kas mitrina, piešķir ādai toni, pasargā no UV stariem, jo satur saules aizsargfiltru SPF 15!

640_480_skan1449058627ingenious

Mana pieredze – krēms, kas nedaudz atgādina tonālo krēmu, bet vairāk – bāzi tam. Man ļoti patīk šis produkts, jo tas ir maigi violetā tonī, kas izlīdzinot pa sejas ādu dara brīnumus – tas saplūst ar sejas krāsu, seja paliek tik smukā, vienmērīgā tonī, turklāt tāda starojoša un veselīga. Un UV aizsargfiltrs, protams, ir absolūti nepieciešama lieta, sevišķi tagad – pavasarī un vasarā. Diemžēl ikdienā man šķiet, ka mēs bieži to aizmirstam. Šis produkts ir viens no maniem favorītiem tagad, gada siltajā laikā, jo tas dara vairākas lietas kopumā – gan mitrina ādu, gan izlīdzina toni, gan aizsargā. Man šķiet, ka vasarā nemaz neko vairāk arī nevajadzēs 🙂

Lūk, tāda ir 9 soļu programma sejas kopšanai, kas ikvienai no mums ir pa spēkam mājas apstākļos! Ja ņem vērā, ka pīlings un maska ir iknedēļas pasākums, tad ikdienā tie ir 7 soļi, kas garantē to, ka tava sejas āda tiešām būs attīrīta, tonizēta, mitrināta un izskatīsies lieliski! Neliedz sev to!


4 domas par “Sejas ādas kopšana MĀJĀS – pareizie soļi un knifi LABĀKAM rezultātam

  1. Man vispiemērotākais būtu Mary Cohr Pure Environment sejas krēms,jo ir vieglas tekstūras,galvenais mitrinošs un uzlabo ādas toni,kas pēc ziemas ir ļoti nepieciešams.Vislabākais ir tas,ka visi produkti ir 100% dabīgi.

    Patīk

  2. Ļoti noderētu visi, bet visvairāk gribētu izmēgināt Ingenious cream, jo šobrīd nav neviena saules aizsarglīdzekļa.

    Patīk

Komentēt